Heel wat politiecontroles in onze provincie tijdens Verkeersveilige Week

© BELGA
Redactie KW

Van zondag 21 tot en met zaterdag 27 februari organiseert de provincie West-Vlaanderen voor de vierde keer de Verkeersveilige Week.

Dat is een initiatief van gouverneur Carl Decaluwé waarmee hij, samen met de politiezones, de bestuurders vooral wil informeren en sensibiliseren.

Op 27 februari zal de kettingbotsing op de E17 ter hoogte van het Oost-Vlaamse Nazareth herdacht worden, die 20 jaar geleden gebeurde. Daarbij vielen tien doden en 56 zwaargewonden. Op initiatief van gouverneur Carl Decaluwé wordt ter nagedachtenis van deze ramp in West-Vlaanderen van zondag 21 tot en met zaterdag 27 februari de Verkeersveilige Week georganiseerd.

Extra verkeersacties

Alle lokale politiezones en de federale wegpolitie zullen extra verkeersacties organiseren. De controles zijn gericht op overdreven snelheid, rijden onder invloed van alcohol en/of drugs, gordeldracht en de regelgeving inzake zwaar vervoer. Om de bestuurders maximaal te informeren, zal het Vlaams Verkeerscentrum de controles aankondigen via de portieken boven de autosnelwegen. Ook de koepelorganisaties van transporteurs werd gevraagd hun leden te informeren. Voorts werkt ook het Franse Centre Régional d’Information et de Coordination Routières Nord (CRICR) aan de actie mee. Ook Oost-Vlaanderen springt opnieuw op de kar.

Vorig jaar werd tijdens de Verkeersveilige Week 5,46 procent van de gecontroleerde bestuurders betrapt op overdreven snelheid. 1,49 procent was onder invloed van alcohol, een halvering in vergelijking met 2014.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.