Halve dag shoppen en daarna met elektrische shuttle naar Zwin Natuur Park

Zwin-directeur Ina De Wasch, gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe en schepen Annie Vandenbussche bij een van de vier elektrische Zwin Shuttles. De nieuwe shuttlebus, in de opvallende natuurlijke kleuren van de Zwinregio, zal dagelijks van 9.30 tot 18 uur om het uur rijden. (foto DM)
Redactie KW

Shoppen en nadien heerlijk ontspannen midden het natuurschoon van het Zwin. Vanaf nu kan het in een handomdraai. Een elektrische Zwin Shuttle brengt inwoners, tweedeverblijvers en toeristen dagelijks gratis van het centrum naar het Zwin. Om het uur rijdt er een shuttle.

“Het shoppingpubliek kon deze zomer al gratis gebruik maken van de Shopping Shutlle die de belangrijkste winkelstraten verbindt”, vertelt schepen Annie Vandenbussche. “De trendy citymobiel is een schot in de roos want van 4 juli tot midden september maakten meer dan 20.000 personen gebruik van dit gratis vervoermiddel. Vandaar de uitbreiding met een extra lijn naar het Zwin Natuur Park.”

“Knokke-Heist is ongetwijfeld de groenste gemeente aan de kust. Naast de mooie wandelpaden in het Zwin Natuur Park kan je ook prachtige wandelingen maken in de nabije Zwinomgeving.”

“Een selectie aan wandelroutes werd overzichtelijk gebundeld in de inspiratiefolder van de Zwin Shuttle. Verder vind je er een opsomming van streekproducten uit de Zwinregio. De folders zijn verkrijgbaar in de toeristische infokantoren en in het Zwin Natuur Park”, geeft de schepen mee.

Troeven uit eigen streek

“We willen de krachten bundelen om de grensoverschrijdende Zwinstreek uit te bouwen. Meer dan ooit maken inwoners, tweedeverblijvers en toeristen gebruik van de troeven uit eigen streek. De tijd is rijp voor dit innovatief en duurzaam project.”

“Een halve dag shoppen in Knokke-Heist kan je voortaan makkelijk combineren met een bezoek aan het Zwin Natuur Park en deelnemen aan onze activiteiten. Ook in de regio valt heel wat moois te beleven in de na- en voorjaarsperiode: een wandeling op de internationale dijk, een lekkere wafel in de Zwinbistro The Shelter, wandelen in de Zwinduinen en polders.”

“Ik ben overtuigd dat we straks dagelijks extra bezoekers mogen verwelkomen dankzij deze gratis Zwin Shuttle. De lancering is alvast ideaal want straks wacht de herfstvakantie die traditioneel erg druk is. Het Zwin Natuur Park blijft alvast extra open op 9 en 10 november”, weet Zwin-directeur Ina De Wasch.

“Ondanks deze Zwin Shuttle blijft de bereikbaarheid van het Zwin Natuur Park en de Zwinregio een bezorgdheid. Ik wil dan ook een oproep doen aan alle beleidsmakers om verder na te denken over een duurzame oplossing op lange termijn. Deze Zwin Shuttle is een zeer belangrijke stap in de goede richting.”

Vier haltes

De nieuwe shuttlebus, in de opvallende natuurlijke kleuren van de Zwinregio, zal dagelijks van 9.30 tot 18 uur om het uur rijden. Tijdens bepaalde weekends en in de vakanties zal de frequentie hoger liggen. De reistijd voor het traject bedraagt 20 minuten. De Zwin Shuttle stopt aan vier haltes: de minigolf aan de ondergrondse parking Minigolf in de Kustlaan waar er een mogelijkheid tot overstap naar de Shopping Shuttle wordt voorzien. Surf & Sail: aan de Appelzakstraat. De Zwinbosjes aan de hoek Graaf Léon Lippensdreef en Bronlaan en het Zwin Natuur Park.

Openbaar vervoermiddel

Het Zwin Natuur Park is gesloten op maandag en dinsdag, behalve in de vakantieperiodes en verlengde weekends. Maar ook op maandag en dinsdag is de Zwin Shuttle het geschikte vervoermiddel voor watersporters en natuurliefhebbers die de Zwinomgeving willen ontdekken. De vier Zwin shuttlebusjes worden gezien als een openbaar vervoermiddel. Dus de maatregelen door corona gelden ook hier. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier