Guido Decorte pleit voor fietssnelweg langs de kust

De jubileumeditie in CC De Grote post trok meer dan 350 geïnteresseerden. © ML
Redactie KW

Tijdens de tiende editie van het Kustforum van de provincie in Oostende pleitte gedeputeerde Guido Decorte voor de aanleg van een fietssnelweg langs de hele kust.

“Het zal misschien nog een aantal jaren duren om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen, maar zo’n snelweg voor fietsen moet er zeker komen. Bepaalde trajecten zijn al embryonaal aanwezig. Ik denk aan de Duinenweg tussen Middelkerke en Oostende. Zo’n snelweg kan de kwaliteit van het kusttoerisme alleen maar ten goede komen”, zegt de eerste gedeputeerde, die bij de volgende verkiezingen niet meer opkomt voor de provincie en zich volledig focust op de gemeenteraadsverkiezingen in Koksijde.

Verder breekt hij ook een lans voor meer ruimtelijke planning over de kustgemeentegrenzen heen en dat in samenwerking met Ruimte Vlaanderen. “De kust is een topregio en we moeten de gemeenten steunen die zulke projecten niet alleen aankunnen.”

De jubileumeditie in CC De Grote post trok meer dan 350 geïnteresseerden. Adviseur regiocoördinator van de provincie Kathy Belpaeme is tevreden: “Er zijn hier mensen van Natuurpunt, gidsen, politici, beleidsmakers, ingenieurs… Iedereen steekt bij de presentaties wat op over de superdiversiteit die onze kust te bieden heeft.”

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier