Omstreeks 9.30 uur donderdagochtend viel in Knokke-Heist, Zeebrugge, Blankenberge en omgeving plots de elektriciteit weg. Tientallen straten en duizenden gezinnen vielen zonder stroom na een defect aan een hoogspanningslijn. En ook de haven van Zeebrugge ondervindt veel hinder van de stroompanne.

De windmolens aan land lagen tijdelijk stil, het hele havengebied zat zonder elektriciteit. "Hoe groot de hinder juist is, is moeilijk in te schatten", klonk het bij de Maatschappij van de Brugse Zeehaven. "Er staan een paar bruggen open waardoor het verkeer in en rond de haven moeilijk loopt. Ook verschillende bedrijven gaven al aan zonder stroom te zitten. De sluis werkt wel waardoor het scheepvaartverkeer zonder problemen kan plaatsvinden." Het havenbestuur zelf beschikt over een noodgenerator waardoor zij wel konden doorwerken.

Verkeershinder

Op de weg waren de gevolgen van de stroomonderbreking dus absoluut voelbaar. Zo stond de Roskambrug, de brug over de A11, open waardoor het verkeer niet meer van Brugge naar de Oostkust kan en omgekeerd. Ook de kusttram van De Lijn had problemen en de verkeerslichten in de regio werkten niet. De politie vraagt bestuurders daarom hun rijstijl aan te passen.

Netwerkbeheerder Fluvia deed er samen met Elia meteen alles aan om het probleem te verhelpen. Na een uurtje was de panne in Knokke, Heist en Duinbergen opgelost. Een kwartiertje later waren ook de problemen in Zeebrugge van de baan. Hoe de panne is ontstaan, is nog niet duidelijk. Volgens Elia lag het probleem in de post in Zeebrugge, die vooral de achterkant van de haven bedient.

Omstreeks 9.30 uur donderdagochtend viel in Knokke-Heist, Zeebrugge, Blankenberge en omgeving plots de elektriciteit weg. Tientallen straten en duizenden gezinnen vielen zonder stroom na een defect aan een hoogspanningslijn. En ook de haven van Zeebrugge ondervindt veel hinder van de stroompanne. De windmolens aan land lagen tijdelijk stil, het hele havengebied zat zonder elektriciteit. "Hoe groot de hinder juist is, is moeilijk in te schatten", klonk het bij de Maatschappij van de Brugse Zeehaven. "Er staan een paar bruggen open waardoor het verkeer in en rond de haven moeilijk loopt. Ook verschillende bedrijven gaven al aan zonder stroom te zitten. De sluis werkt wel waardoor het scheepvaartverkeer zonder problemen kan plaatsvinden." Het havenbestuur zelf beschikt over een noodgenerator waardoor zij wel konden doorwerken.Op de weg waren de gevolgen van de stroomonderbreking dus absoluut voelbaar. Zo stond de Roskambrug, de brug over de A11, open waardoor het verkeer niet meer van Brugge naar de Oostkust kan en omgekeerd. Ook de kusttram van De Lijn had problemen en de verkeerslichten in de regio werkten niet. De politie vraagt bestuurders daarom hun rijstijl aan te passen.Netwerkbeheerder Fluvia deed er samen met Elia meteen alles aan om het probleem te verhelpen. Na een uurtje was de panne in Knokke, Heist en Duinbergen opgelost. Een kwartiertje later waren ook de problemen in Zeebrugge van de baan. Hoe de panne is ontstaan, is nog niet duidelijk. Volgens Elia lag het probleem in de post in Zeebrugge, die vooral de achterkant van de haven bedient.