Grondverzakking zorgt voor problemen in Zwevegem

De verzakking is enkele vierkante meters groot en ook diep. © foto GJZ
Redactie KW

Maandagnamiddag gebeurde een grondverzakking in de Blokkestraat in Zwevegem. De straat is voor onbepaalde tijd afgesloten.

Maandagnamiddag gebeurde op de terreinen van de firma Bekaert in de Blokkestraat, een grote grondverzakking. Wellicht spoelde een kapotte riolering de aarde weg zodat een metersgroot gat ontstond die ook serieus diep was.

De brandweer werd er bijgehaald om te kijken voor een oplossing, maar deze lag niet voor de hand. De verzakking gebeurde namelijk vlak naast een constructie waarop o.a. een grote gasleiding loopt. De vrees bestaat dat deze niet meer stabiel is en dus ook kan inzakken.

Volgens de mensen van Bekaert zou het afsluiten van het gas grote schade in het bedrijf veroorzaken omdat dan enkele installaties zouden uitvallen, met alle gevolgen van dien. Uiteindelijk werd een andere oplossing gezocht en zou men met zware heftrucks, op veilige afstand, de constructie onderstutten.

De politiediensten namen maatregelen om de Blokkestraat tussen de Otegemstraat en de Deerlijkstraat af te sluiten voor alle verkeer. Een maatregel die een tijdje kan duren, want de weg zou niet vrijgegeven worden vooraleer de verzakking hersteld is. Gezien de feestdagen kan dit wel enige tijd in beslag nemen.

(GJZ)

De verzakking is net langs een logge constructie die een grote gasleiding ondersteunt.
De verzakking is net langs een logge constructie die een grote gasleiding ondersteunt.© foto GJZ

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier