https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Groen Oostkamp plaatst Telraam-toestellen om verkeer te meten

Carol Cartigny met een Telraam-toestel in de Stationstraat. (foto GST)
Carol Cartigny met een Telraam-toestel in de Stationstraat. (foto GST)
Redactie KW

Groen Oostkamp plaatst tien Telraam-toestellen in Oostkamp om het auto-, fiets- en voetgangersverkeer te meten. Oostkamp maakte op het eerste gezicht een goed masterplan op voor het centrum, maar Groen wil de vinger aan de pols houden door de impact van de beslissingen ook met cijfergegevens te analyseren.

Burgerwetenschap

Een autoluw centrum, daar droomt Groen Oostkamp al lang van. Ook in het participatietraject Oostkamp 2030 kwam dat duidelijk naar voor. Oostkampenaren kunnen zelf via burgerwetenschap mee monitoren wat de impact van een ingreep is op het verkeer. Groen doet daarvoor een aanzet met 10 camera’s via Telraam. Deze camera’s meten beweging en snelheid en tellen zo voetgangers, fietsers, auto’s en grotere voertuigen bij daglicht.

“We starten met een nulmeting: hoe is de situatie nu? Per ingreep kunnen we volgen wat de impact is op het verkeer, op straten in die buurt, op het gebruik van vervoersmiddelen”, zegt fractieleider Carol Cartigny. “Doordat we dit op langere termijn doen, zullen we ook evolutie zien volgens het seizoen, school- of vakantieperiode en bij werken.” (GST)

Info: www.telraam.net . Groen Oostkamp zoekt nog een tweetal plaatsen om een Telraam te plaatsen: info@groenoostkamp.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.