Groen licht voor conflictvrije verkeerslichten op kruispunt Pottelberg

© KVDM
Redactie KW

Het kruispunt Pottelberg met de Condédreef vormde eerder voor verhitte discusies, maar de stad en het Agentschap Wegen en Verkeer komen nu met oplossingen voor een veiliger fietsverkeer. Dankzij een conflictvrij groen licht worden de fietsers gescheiden van het autoverkeer bij het oversteken.

Bij de heraanleg van de Pottelberg werd reeds een aparte fietsfase voorzien voor de fietsers op de as N43 Aalbeeksesteenweg-Pottelberg . Nu wordt dus ook conflictvrije fietspassage gegarandeerd voor de fietsers op de as Condédreef-Burg. Felix de Bethunelaan. “Op vraag van de stad worden door Wegen en Verkeer drukknoppen voorzien, specifiek voor fietsers“, duidt schepen Axel Weydts. “Op die manier creëren we een conflictvrije groenfase voor het autoverkeer groen licht krijgt.”

Vierkant groen wordt op vandaag voorlopig niet geïmplementeerd door het Agentschap van Wegen en verkeer omwille van het ontbreken van een wettelijk kader. Als stad Kortrijk blijven wij echter voorstander van dit principe en zullen dan ook vragen om vierkant groen te implementeren zodra er een wettelijk kader is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier