Groen Jabbeke & Brugge pleiten voor doortrekking buslijn 15 tot Varsenare Noord

We zien van links naar rechts Janos Braem (Groen Brugge), Jean-Marie Deklerck (Groen Jabbeke), Peter-Jan Hallemeersch (Groen Jabbeke), Dirk Vermeersch (Groen Jabbeke) en Andries Neirynck (Groen Brugge). © foto WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Groen Brugge en Groen Jabbeke voerden zaterdag een gezamenlijke actie aan bushalte De Prange in Sint-Andries. Ze pleiten ervoor om lijn 15, met een frequentie van drie bussen per uur, door te trekken tot aan de toekomstige nieuwe woonwijk Varsenare Noord.

“Twee vliegen in één klap: niet alleen die nieuwe wijk met 400 woningen maar ook de wijk Messem/Grote Moerstraat/Hogeweg, op grondgebied Sint-Andries, zou zo een vaste busverbinding krijgen“, stellen gemeenteraadsleden Peter-Jan Hallemeersch van Groen Jabbeke en Janos Braem van Groen Brugge.

Het ideale moment

Het openbaar vervoer moet hier volgens Groen gepromoot worden om de nieuwe woonwijk in Varsenare duurzaam te ontsluiten. “En dit is wel hét moment om dit aan te kaarten: De Lijn zit immers momenteel samen met bestuurders van de hele Brugse vervoersregio, en de nieuwe inwoners van Varsenare Noord moeten van in het begin van de buslijn gebruik kunnen maken. Anders zijn er al gewoontes aangekweekt”, klinkt het.

Uitbreiding Brugs stedelijk gebied

Ook het rust- en verzorgingstehuis Avondrust in Varsenare zou volgens de actievoerders van Groen perfect in het traject van lijn 15 kunnen worden opgenomen. “Varsenare verdient een goede verbinding met het openbaar vervoer, en Varsenare Noord is eigenlijk een uitbreiding van het Brugs stedelijk gebied. De inwoners zijn op Brugge georiënteerd.”

(WK/ foto WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier