Groen deelt stickers tegen snelheidsduivels uit in Brielen

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Samen met enkele bewoners hield Groen Ieper opnieuw een actie voor verkeersveiligheid op de Veurnseweg in Ieper. Ze deelden honderd stickers uit met de snelheidsbeperking van 50 km per uur. Die worden door de bewoners massaal gekleefd op de huisvuilbakken die dinsdagavond en woensdagmorgen buiten gezet worden.

De Veurnseweg in Brielen is een onderdeel van de drukke N8 Ieper-Veurne en doorkruist de Ieperse deelgemeente. Al jarenlang klagen bewoners over het onaangepaste rijgedrag van autobestuurders en vrachtwagenchauffeurs in het dorp, waar de maximumsnelheid 50 kilometer per uur bedraagt.

“In samenspraak met het bewonerscomité hebben we met Groen Ieper deze week honderd stickers uitgedeeld met daarop de snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur”, zegt gemeenteraadslid Jordy Sabels van Groen Ieper. “Het is de bedoeling dat de mensen in de Veurnseweg die stickers kleven op hun huisvuilbakken, die altijd op dinsdagavond en woensdagmorgen buiten moeten gezet worden. Zo creëren we eigenlijk 100 nieuwe verkeersborden. Op die manier willen de autobestuurders en truckchauffeur op een subtiele manier sensibiliseren om hun rijgedrag aan te passen.”

Het is niet de eerste actie voor verkeersveiligheid die Groen Ieper samen met de bewoners van de Veurnseweg organiseert. Eerder schilderden ze al zelf een fietspad in de schoolomgeving en in augustus organiseerden ze nog Brielen Strand, waarbij ze de putten in de weg opvulden met zand. Die actie werd toen wel stopgezet door de politie. “De verkeersveiligheid is een grote bezorgdheid voor de buurtbewoners”, zegt Jordy Sabels. “Geregeld vlammen vrachtwagens aan 80 km per uur door de dorpskom. De Brielenaars zijn het meer dan beu. We lanceerden al een 33-puntenplan om de verkeersveiligheid te verbeteren. Met deze actie willen we dan ook het stadsbestuur en wegbeheerder AWV alert houden. Al is het niet dat het stadsbestuur niets doet. Zo werden er deze week nog putten opgevuld in de straat.” (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier