Gratis parkeren in nieuw parkeergebouw in Badenlaan

Het nieuwe parkeergebouw in Westende. (foto BP)
Redactie KW

Het parkeergebouw in de Badenlaan in Westende is af, op de installatie van de betaalterminals na. Automobilisten kunnen er de komende weken daarom gratis parkeren.

Opvallend: het huidige gemeentebestuur van Middelkerke, bestaande uit Lijst Dedecker en CD&V, laat weten geen fan te zijn van het nieuwe parkeergebouw. De bouw werd nog opgestart onder het vorige gemeentebestuur. Destijds kwam er veel protest uit de buurt tegen de plannen. “Daar had er eigenlijk makkelijk een ondergrondse parking kunnen komen”, zucht burgemeester Jean-Marie Dedecker. “Soit, het staat er nu.”

443 parkeerplaatsen

Het futuristisch ogende gebouw, dat recht tegenover woonzorgcentrum Westduin staat, telt drie verdiepingen en een dakniveau. In totaal biedt het gebouw 443 parkeerplaatsen. Daarin zitten ook een twintigtal garageboxen. De parking is bedoeld om de parkeerdrukte tijdens de vakantieperiodes op te vangen. “Het gemeentebestuur staat in voor het beheer en de uitbating van de parkeerplaatsen. Er wordt nu zo snel mogelijk werk gemaakt van de installatie van de betaalterminals. De komende weken mogen gebruikers de parking gratis testen”, zeggen zowel burgemeester Dedecker als schepen Eddy Van Muysewinkel (Lijst Dedecker).

Nieuw parkeerbeleid

“De opening van dit parkeergebouw is de eerste stap in de uitrol van een nieuw parkeerbeleid voor Westende-Bad. Voordelige tarieven voor langparkeren aan de Badenlaan en een aangepaste ‘shop & go’-regeling met sensoren in het centrum vormen de basis voor het toekomstige parkeerbeleid. We willen absoluut vermijden dat Westende-Bad de randparking van Nieuwpoort wordt.” Hoeveel een parkeerbeurt zal kosten, is nog niet beslist. Het nieuwe parkeergebouw heeft in totaal zo’n 6,3 miljoen euro gekost. (TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier