Gratis parkeerapp van Olivier Overstraete is weer online

Olivier Overstraete. © DM
Redactie KW

Drie jaar geleden bracht Olivier Overstraete (24) een parkeerapp uit die de verschillende parkeerzones en prijzen in Knokke-Heist in kaart bracht. Begin april werden de parkeerzones gewijzigd en werd de app offline gehaald. Vandaag is de app terug beschikbaar en kan je op een snelle en eenvoudige manier parkeren in Knokke-Heist.

Olivier Overstraete verdiende al zijn sporen in de informaticawereld. Vorig jaar zwaaiden de deuren van technologiegigant Apple nog open voor de bolleboos uit Knokke-Heist. “Ik mocht in de hoofdzetel in Cupertino met een stagecontract aan de slag. Vier maanden werden uiteindelijk acht maanden! Ik was vooral actief bij het iCloud-team. De ervaring was fantastisch”, straalt Olivier Overstraete, die al sinds december terug in het land is.

Ondertussen zat de bachelor in de toegepaste informatica niet stil. “Ik ging als zelfstandige aan de slag. Met mijn bedrijfje ‘Olberry’ is het de bedoeling om als freelancer andere bedrijven bij te staan”, aldus Overstraete die ondertussen zijn Parking App Knokke-Heist opnieuw opstartte. “Omdat ik het toenmalige parkeerplan helemaal niet zo duidelijk vond, startte ik drie jaar geleden op eigen houtje een parkeerapp die de parkeerzones en prijzen in kaart bracht. Dit bleek een groot succes te zijn. Meer dan 7.000 mensen installeerden de app op hun smartphone. Begin april van dit jaar werden de parkeerzones gewijzigd en haalde ik de app offline omdat die de parkeerzones niet meer correct weergaf.”

Ik heb acht maanden stage kunnen doen bij Apple

Vandaag is de app echter terug gratis beschikbaar in de app stores en kunnen inwoners en toeristen deze terug volop raadplegen. Waarom deze update? “Die komt op algemene vraag… Je ziet nu onmiddellijk in welke zone je staat. De app geeft aan waar het in de buurt het goedkoopst parkeren is. Ook de parkeerduur, die in Knokke-Heist heel verschillend is, wordt aangegeven. Handig, want in de midden van de dag je voertuig moeten verplaatsen, is niet aangenaam. Sommige mensen weten niet goed of ze in de verschillende zones al dan niet moeten betalen. De parkeerautomaten zijn daarbij niet altijd duidelijk”, legt Olivier Overstraete uit.

Voor ios en android

Nieuw in deze versie van Parking App Knokke-Heist is de mogelijkheid voor bedrijven om hun vestiging weer te geven op de kaart. Hierbij wordt het bedrijfslogo, een korte tekst en de openingsuren getoond. Dit is handig voor inwoners en toeristen. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich aanmelden door te klikken op de link in de app. De app is gratis en is sedert begin deze week terug in werking en werd ondertussen al bijna 900 keer gedownload. De app is weer beschikbaar op iOS (iPhone) en Android, zoek naar ‘Parking Knokke-Heist’ in de store.

De app is niet verbonden aan de gemeente Knokke-Heist en is volledig onafhankelijk en vrijwillig ontwikkeld.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier