Gratis ondergronds parkeren tijdens verkeersvrije Menenstraat in Ieper afgevoerd

Op zaterdag 1 juni zal iedereen gratis kunnen parkeren op de parking onder Novotel, maar daarna niet meer.

© (Foto TOGH)

Tijdens de jongste gemeenteraad had de oppositie kritiek op het gratis parkeren tijdens het verkeersvrije weekend in de Menenstraat omdat enkel de handelaars in de Menenstraat bevoordeeld werden. Peter De Groote (CD&V) noemde het initiatief van het stadsbestuur om gratis parkeren onder Novotel mogelijk te maken voor mensen die aankopen doen in de Menenstraat tijdens het verkeersvrije weekend ‘concurrentievervalsing’. De ondernemer met zaken op de Grote Markt vond het niet kunnen dat enkel handelaars in de Menenstraat daarvan konden profiteren.

“Ik zie dit niet als ‘concurrentievervalsing’, maar als een extra steun en aandacht bij een tijdelijk proefproject“, zegt schepen van Lokale Economie Diego Desmadryl (Open Ieper). “De oppositie weet heel goed dat deze actie wegens praktische redenen niet kan gerealiseerd worden voor alle handelaars in het centrum.”

De afgelopen dagen onderhandelde de schepen met uitbater Indigo over een uitbreiding van het gratis parkeren, maar tevergeefs. Tijdens het volgende verkeersvrije weekend in juni zal er wel nog kunnen gratis geparkeerd worden, maar daarna niet meer. “Tijdens het eerste weekend van juni zal op zaterdag de gratis parking aan het College niet gebruikt kunnen worden. De reden hiervoor is dat men hier een dubbele boeking heeft gedaan, waardoor deze parking al is bezet”, legt schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) uit. ” Ik heb hiervoor een oplossing gezocht en er zal op zaterdag 1 juni voor iedereen volledig gratis kunnen geparkeerd worden in de ondergrondse parking van Indigo onder Novotel. De volgende verkeersvrije zaterdagen zal de parking aan het College terug ter beschikking gesteld worden, maar dan zal de huidige actie van de Indigo-parking stopgezet worden. Praktisch is het niet mogelijk om deze uit te breiden naar alle handelaars. Bijgevolg moet dit initiatief dus afgevoerd worden.”

“Ik ben alvast blij dat we in eerste instantie hebben kunnen samenwerken met deze private partner en dat we op deze manier kunnen zoeken naar mogelijkheden om het shoppinggebeuren in Ieper te blijven promoten“, vervolgt de schepen. “Dat actie ondernemen niet altijd in dank wordt afgenomen, zal voor mij zeker de reden niet zijn om bij de pakken te blijven zitten. Binnenkort zitten we alvast samen met alle straatverantwoordelijken om nog meer acties uit te werken, ook in de andere centrumstraten. Ik kan je alvast nog vertellen dat we op 11 juli de Rijselstraat in de kijker zullen zetten aan de hand van een geanimeerde avondmarkt en dat het Vandenpeereboomplein de straat in de kijker wordt tijdens de Dolle Dagen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.