Gouverneur Decaluwé en Bellewaerde zoeken ‘meest verkeersveilige West-Vlaamse school’

Redactie KW

Provinciegouverneur Carl Decaluwé en het attractiepark Bellewaerde gaan op zoek naar ‘de meest verkeersveilige school’ in onze provincie.

Hoewel het aantal ongevallen met dodelijke afloop in West-Vlaanderen lijkt te dalen, blijft Carl Decaluwé hameren op verkeersveiligheid. “Eén van de grootste problemen van verkeersongevallen en de vaak ernstige gevolgen ervan, is banalisering”, aldus de gouverneur, die daarmee nog eens verwees naar de matige resultaten van de Verkeersveilige Nachten afgelopen weekend. Dat gaf zelfs aanleiding om te pleiten voor een nulpromillebeleid. “Er wordt over gesproken, maar niet gedebatteerd. Het wordt opnieuw gebanaliseerd. Het zal uw kind maar zijn dat omver gereden wordt door iemand met ‘maar’ drie pintjes op“, sneerde de gouverneur.

De gouverneur richtte dit jaar de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen op, met als doel samen met privépartners op zoek te gaan naar initiatieven om het aantal ongevallen te doen dalen. De zoektocht naar de meest verkeersveilige school, samen met Bellewaerde, is daar één van.

Foto’s, verkeersquiz en eigen campagne

Concreet roepen de partners scholen op om in een eerste fase foto’s te nemen van verkeersveilige acties, in een tweede fase mee te doen aan de verkeersquiz en in een derde fase zelf een campagne uit te werken. De beste lagere en beste secundaire school zal op 26 mei bekroond worden met de titel ‘meest verkeersveilige school’.

Het is onze plicht om de jongeren van vandaag te begeleiden en te beschermen in het verkeer“, aldus de gouverneur. “Wij zien het als onze maatschappelijke plicht om kinderen – onze grootste doelgroep – bewust te maken van het verkeer”, zegt Kristof Louagie van Bellewaerde.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.