Gouden Spaak voor Schoolfietsroutekaart van provinciebestuur

Redactie KW

De Werkgroep Fietseling heeft gisteren dinsdagavond 16 september de Gouden Spaak uitgereikt aan de provincie West-Vlaanderen als uitgevers voor de schoolfietsroutekaart voor de Oostendse scholieren.


De dienst mobiliteit van het provinciebestuur bezorgde onlangs alle scholieren uit de eerste graad secundair onderwijs in Oostendse scholen een schoolfietsroutekaart. De kaart bevat de routes naar de belangrijkste scholen in de Stad aan Zee. De gebruikers van de kaart merken dankzij de kaart de gevaarlijke punten onderweg. De Gouden Spaak beloont een realisatie die getuigt voor extra aandacht voor de fietsers.

De rolstoelfietsen aan zee gaan met de Zilveren Spaak lopen. Sinds deze zomer staan twee dergelijke fietsen ter beschikking aan het station. Het gaat om een samenwerking tussen stad Oostende en groep Intro West-Vlaanderen. De Zilveren Spaak beloont een individu of instantie met een briljant idee om het fietsen in Oostende te promoten. De Verroeste Spaak gaat naar de diensten van de lokale politie en de stedelijke dienst Openbaar Domein. Daarmee maakt Werkgroep Fietseling haar ergernis duidelijk voor hinderlijke verkeersborden, die bijvoorbeeld tussen het trottoir en het fietspad in staan.

De uitreiking van de Spaken vormt de aanloop naar de 23ste Fietseling op zondag 21 september met start om 14 uur op het Wapenplein.

(BVO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.