https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gloednieuwe kusttram van De Lijn vervoert voor het eerst passagiers

Bij grote drukte kunnen 187 passagiers tegelijk met de tram reizen in alle comfort.© foto JR
Bij grote drukte kunnen 187 passagiers tegelijk met de tram reizen in alle comfort.© foto JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De Lijn heeft haar gloednieuwe kusttrams zaterdag voor de eerste keer ingezet op het traject Oostende-Westende. Vanaf komende zomer sporen de nieuwe trams over de hele kustlijn.

De eerste van 48 hypermoderne kusttrams kwam in juni vorig jaar al toe in Oostende. De nieuwe kusttrams moeten de bestaande vloot, die veertig jaar oud is, binnen een termijn van twee jaar volledig vervangen.

Het nieuwe tramstel weegt 40 ton en is 31,5 meter lang en heeft een breedte van 2,4 meter. Het is daarmee 10 centimeter smaller dan zijn voorganger. De tram heeft zes instapdeuren, allemaal met een lage instap. Het telt 54 vaste zitplaatsen en 22 klapzitjes. Bij grote drukte kunnen 187 passagiers tegelijk met de tram reizen in alle comfort.

Opleiding voltooid

De nieuwe kusttrams werden zaterdag voor het eerst ingezet met passagiers. Eerder kon dat niet, want de chauffeurs moesten nog allemaal opgeleid worden. Die opleiding werd nu voltooid. Vanaf komende zomer zal de gloednieuwe kusttram ingezet worden over het hele traject tussen Knokke en De Panne.

De nieuwe tram heeft voorlopig nog geen naam. “Op de feestelijke inhuldiging en de bekendmaking van de naam is het nog even wachten”, laat De Lijn weten.

(JRO)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.