Gezinsbond Pervijze zet in op veiligheid voor schoolkinderen met fluorescerende mannetjes

Vooraan Andreas Cloet, Lowie Vandewoude en Ellie Vandewoude. Achter hen: vlnr Paula Demolder, Adelson Decat, Baptist Cloet, Marieke Uzeel, Flore Verplancke en Evy Bogaert. © ACK
Redactie KW

Op maandag 31 augustus werden in Pervijze twee ‘Victor Veiligs’ geplaatst door de gezinsbond van Pervijze. Dit zijn fluorescerende plastic mannetjes die het voor kinderen veiliger maken in het verkeer.

“Vanuit de Gezinsbond van Pervijze zijn wij heel erg begaan met de veiligheid van onze kinderen. Pervijze is een dorp met heel wat verkeer en daarbij ook veel zwaar verkeer. Al jaren wordt vanuit verschillende hoeken gesignaleerd dat de veiligheid van de kinderen meer in de aandacht mag komen”, vertelt Marieke Uzeel. “Vandaar dat wij eraan dachten een positieve en constructieve actie te ondernemen.”

Victor Veilig

“We kochten twee ‘Victor Veiligs’ aan, dat zijn fluorescerende plastic mannetjes die langs de weg worden geplaatst om alle weggebruikers er attent op te maken dat de snelheden hier moeten aangepast worden om een veilige omgeving te kunnen garanderen voor fietsers of wandelaars. Deze krijgen een mooie plaats vlakbij de lagere school van Pervijze. De ideale timing was net voor het nieuwe schooljaar met als motto ‘Samen voor een veilig Pervijze'”.

Duidelijk zichtbaar zie je de Victors nu bij de grote bocht vlak voor de ingang van de school en aan de andere kant van de weg, voor het vroegere bankkantoor Vandewoude, iets hoger op een verlichtingspaal. (ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier