Gevaarlijk Tielts kruispunt krijgt mogelijk sneller dan verwacht veiliger herinrichting

Het gevaarlijke kruispunt De Vierhoek in Tielt. © WME
Redactie KW

De provinciale commissie verkeersveiligheid buigt zich dit najaar over het kruispunt De Vierhoek in Tielt. En dat is volgens schepen van Verkeer en Mobiliteit Vincent Byttebier (CD&V) geen slecht nieuws, omdat het kruispunt zo niet meer wordt opgenomen in het investeringsprogramma van het Agentschap Wegen en Verkeer.

“Door het dossier naar de provinciale commissie verkeersveiligheid te verwijzen krijgt het plots een veel nadrukkelijker plaats op de agenda, al zal het tragische ongeval van bijna twee maanden geleden daar wel een belangrijke rol in spelen.”

Ghostbike

Op 5 april liet Veronique Vandenberghe uit Meulebeke het leven op het gecontesteerde kruispunt, nadat ze er werd gegrepen door een truck. De Tieltse Fietsersbond plaatste begin deze maand een ghostbike op de plek van het ongeval, vooral ook om weggebruikers te waarschuwen voor de gevaren op De Vierhoek.

“Alle mogelijke experten en vertegenwoordigers van onder meer politie en vervoersmaatschappij De Lijn zullen de situatie op het kruispunt dit najaar analyseren en voorstellen voor aanpassingen lanceren in die provinciale commissie verkeersveiligheid, waar ook de nodige aandacht naar de passage van zwaar verkeer zal gaan.”

Ook tangent weer op tafel

Het stadsbestuur heeft het Vlaams gewest gevraagd om meteen ook het dossier van een zuidwestelijke tangent, de aanleg van een verbindingsweg tussen de Pittemsesteenweg en Meulebeeksesteenweg, te heropenen. Daarvoor zullen opnieuw de nodige verkeerstellingen gebeuren. Belangrijk om weten: dit dossier wordt niet gelinkt aan dat van De Vierhoek.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier