Gevaarlijk kruispunt nabij Kennedyrondpunt krijgt extra roodlicht en snelheidscamera

Jeffrey Roos

Er komt een extra roodlicht en een snelheidscamera op het kruispunt van de Gistelsesteenweg en de Elisabethlaan. Het laatste jaar gebeurden er vijf ongevallen, waarvan twee met lichtgewonden. Reden voor het stadsbestuur om het ‘zwakke’ punt aan te pakken.

Elk verkeersslachtoffer is er een teveel. Met die ingesteldheid wil het stadsbestuur van Oostende de verkeersveiligheid gevoelig verbeteren. Het rekent daarbij op steun van de Vlaamse Overheid en krijgt die ook. Niet alleen infrastructuurwerken dragen bij tot een veilig verkeer, ook handhaving is daarbij een belangrijke factor.

Eén van de zwarte punten in de stad is het kruispunt van de Gistelsesteenweg met de Elisabethlaan, vlakbij het drukke John F. Kennedyrondpunt. Afgelopen jaar werden er vijf ongevallen geregistreerd. Daarvan werd twee keer melding gemaakt van lichtgewonden. Het kruispunt zal uitgerust worden met een roodlicht en een snelheidscamera.

“Minister Lydia Peeters komt tegemoet aan de vraag vanuit lokale besturen naar handhaving voor de aanpak van verkeersonveilige situaties”, klinkt het bij burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). “We zijn dan ook tevreden dat onze vraag gehoord werd door de Vlaamse Overheid. De installatie van de nieuwe camera wordt verwacht tijdens de eerste helft van 2021.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.