Gemeente test nieuwe verkeersingrepen uit, tractorsluis aan Floralux in Dadizele

Burgemeester Ward Vergote, Didier Reynaert en schepen Jurgen Deceuninck in de Kasteelstraat. (foto JS)© Jan Stragier
Burgemeester Ward Vergote, Didier Reynaert en schepen Jurgen Deceuninck in de Kasteelstraat. (foto JS)© Jan Stragier
Bert Feys

De gemeente voert enkele proefopstellingen door in de omgeving van de Kasteel- en Kortrijksestraat. Na verschillende klachten van bewoners wordt er in de Kasteelstraat, de straat vlakbij het tuincentrum Floralux, tijdelijk een tractorsluis uitgetest.

Op verschillende plaatsen in de gemeente test de gemeente momenteel verkeersmaatregelen uit. “Wanneer we iets dergelijks doen, wil dat nog niet zeggen dat die maatregel definitief is. Het is meer de bedoeling dat we luisteren naar de bezorgdheden van de bewoners en iets proberen te veranderen aan de verkeerssituatie”, aldus schepen Jurgen Deceuninck (STERK). Hij merkte op sociale media op dat verschillende bewoners van de Kortrijksestraat, de weg tussen de Meensesteenweg en Ledegem, zich zorgen maakten omtrent de vele chauffeurs die er aan hoge snelheid door hun straat rijden. “Daarom zullen we zeker al de komende twee maanden de zone 50 wat uitbreiden. Ter hoogte van de oversteek van de Kezelbergroute en iets verder richting Moorsele zullen er drie wegversmallingen gemaakt worden. Op die manier testen we uit of het verkeer er al dan niet afgeremd wordt.”

sluipweg

Een tweede testperiode wordt uitgevoerd in de Kasteelstraat, de straat voor de ingang van het tuincentrum Floralux. “Bewoners verder in de straat klagen dat er heel wat sluipverkeer is. Bezoekers aan het tuincentrum kiezen er niet voor om terug te keren naar de rotonde, maar banen zich een weg via de Kasteelstraat”, aldus de schepen.

De gemeente test twee maanden lang een tractorsluis uit. “Op die manier is er geen doorgaand verkeer meer mogelijkheid, uitgezonderd voor landbouwvoertuigen.” Iets verderop komen de Kasteelstraat en de Kortrijksestraat samen. Op het kruispunt test de gemeente ook enkele ingrepen uit. Zo werd er een verkeersgeleider geplaatst voor wie van Ledegem komt. Op die manier kunnen bestuurders de hoek niet afsnijden. “De verschillende maatregelen gelden nu tot 1 juni. We benadrukken dat deze nog niet definitief zijn”, aldus de schepen. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.