Begin deze week werden een fietsopstelstrook en fietssuggestiestroken aangelegd in de Marktstraat en Wenduinesteenweg die aansluiten op het bestaande dubbelrichtingsfietspad in de Wenduinesteenweg.

"Ook bij de binnenkort op te starten werken in Vosseslag wordt een dubbelrichtingsfietpad voorzien, terwijl de Katterekelaan en Mispelburgstraat woonerfzones worden met de nadruk op veilig wonen, fietsen, wandelen en spelen. De snelheid zal er beperkt worden tot stapvoets rijden", zegt schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Marleen De Soete (Vooruit!).

De gemeente wil zo een veiligere fietsbeleving creëren op invalswegen en in het centrum.

(WK)

Begin deze week werden een fietsopstelstrook en fietssuggestiestroken aangelegd in de Marktstraat en Wenduinesteenweg die aansluiten op het bestaande dubbelrichtingsfietspad in de Wenduinesteenweg."Ook bij de binnenkort op te starten werken in Vosseslag wordt een dubbelrichtingsfietpad voorzien, terwijl de Katterekelaan en Mispelburgstraat woonerfzones worden met de nadruk op veilig wonen, fietsen, wandelen en spelen. De snelheid zal er beperkt worden tot stapvoets rijden", zegt schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Marleen De Soete (Vooruit!).De gemeente wil zo een veiligere fietsbeleving creëren op invalswegen en in het centrum.(WK)