Gemeente De Haan bereikt akkoord met De Lijn: verkeerslichten einde Kerkstraat verdwijnen op 1 april

© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Na bijkomend overleg kwam het gemeentebestuur van De Haan tot een overeenkomst met De Lijn omtrent de definitieve herinrichting van de tramhalte in het centrum van Wenduine. De verkeerslichten op het kruispunt aan het einde van de Kerkstraat verdwijnen op 1 april.

Sinds september vorig jaar waren de verkeerslichten aan het kruispunt van de Leopold II laan – Kerkstraat – Graaf Jansdijk bij wijze van proef op oranje knipperstand gezet en gold de gewone voorrangsregeling. Nu werd dus beslist om de driekleurige verkeerslichten met ingang van 1 april ‘22 definitief te verwijderen.

Bron van ergernis

Het kruispunt was jarenlang een bron van ergernis voor bestuurders en voetgangers, die omwille van verkeerd ingestelde sensoren in de tramsporen erg lang voor het rode licht moesten wachten terwijl er geen tram in de buurt was.

“Dit gaf ook een gevaarlijke situatie omdat velen hun geduld verloren en het rode licht negeerden. Nu komt er dus een definitieve oplossing voor het probleem”, zegt schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Marleen De Soete (Samen Vooruit). Er werden ook bijkomende afspraken gemaakt om het kruispunt extra te beveiligen.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.