Gemeente Beernem verkoopt deel van wagenpark

Chef Patrick Van Der Plaetsen en schepen Claudio Saelens. © AVH
Redactie KW

De gemeente Beernem verkoopt enkele voertuigen uit haar wagenpark. Het gemeentebestuur vernieuwt haar wagenpark en wil inzetten op duurzamer materiaal en vergroening. Het gaat om een vrachtwagen met kraan, een bestelwagen en een Unimog, een ruigere en smalle vrachtwagen die heel wendbaar is. De veiling loopt af op dinsdag 15 november om 19 uur.

De Unimog deed twintig jaar dienst, de vrachtwagen al 26 jaar. Nu haalt de gemeente beide voertuigen uit het wagenpark. De voorbije periode werden nieuwe wagens aangekocht. “Aan het begin van deze legislatuur merkten we dat het wagenpark van de gemeente sterk verouderd was. We maakten een inhaalbeweging.”

“Daarom verkopen we de voertuigen die niet langer gebruikt worden. We schaften twee vrachtwagens met een containersysteem aan en hebben nu ook een aantal tractors. Er was een transitieperiode waarbij we zowel oude als nieuwe voertuigen nodig hadden, maar die is nu voorbij”, vertelt schepen bevoegd voor de technische dienst Claudio Saelens (CD&V).

Wendbare Unimog

Davy Rotsaert is een van de mensen van de technische dienst die dagdagelijks met de Unimog aan de slag was. Hij herinnert zich nog de tijd waarin de Unimog voor het eerst in gebruik werd genomen. “Aanvankelijk was dit onze strooimachine”, lacht hij.

“Het is een vrachtwagen die we voor van alles konden inzetten. We konden er apparaten op aansluiten zoals borstels om de wegen schoon te maken. De wagen is heel wendbaar en smal, waardoor ik op plaatsen kon geraken waar andere vrachtwagens moeilijker toegang toe hadden wat uiteraard heel handig was. Bovendien is die Unimog erg robuust, er kan haast niks mee gebeuren.” (AVH)

De veiling loopt af op 15 november om 19 uur. Meer info op www.beernem.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier