Gemeente Beernem pakt parkeerdruk in stationsbuurt aan

© AV
Redactie KW

De werken aan de stationsomgeving van Beernem hebben gevolgen voor de mobiliteit in en rond het station. Een van de problemen is de parkeerdruk aan het station. Daarvoor vroeg gemeenteraadslid Piet De Rycke (CD&V) op de gemeenteraad van april wat de gemeente kon doen om die parkeerdruk te verlichten. Op de gemeenteraad van twee weken geleden kreeg hij een bevestigend antwoord van de meerderheid.

Bij zijn vraag gaf De Rycke ook enkele suggesties: “Een tijdelijke oplossing kan mogelijks geboden worden door de afbraak van zaal Reigerlo en huis Vandenbrande. Deze percelen zijn eigendom van de huisvestingsmaatschappij Vivendo en zouden perfect kunnen dienen als parking tijdens de werken.” Na die suggesties bereikten burgemeester Jos Sypré (CD&V) en schepen van openbare werken Claudio Saelens (CD&V) een akkoord met Infrabel en Vivendo. De site van Reigerlo zal vanaf nu als tijdelijke publieke stationsparking fungeren. De inrichting daarvan gebeurt zo snel mogelijk.

Jarenlang was die site het kloppend hart van de Moeder Gods-parochie. Daarnaast gebruikte de Chiro de lokalen en gingen er vaak fuiven, familiefeesten of andere evenementen door. Ook de Kapstok en Kind en Gezin waren welkom in de parochiezaal. De Rycke bedankt schepenen Vicky Reynaert (SP.A) en Ruben Strobbe (CD&V), die vanuit de provincie en voor Beernem zetelen als vertegenwoordiger in Vivendo: “Door dit akkoord en door hen kunnen we nu tijdens de werken aan het station voldoende parking voorzien voor treinreizigers en omwonenden.” (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier