Geen tickets op bus voor gratis marktritjes

© (Foto LC)
Redactie KW

Inwoners van Middelkerke die op donderdag naar de markt willen in Middelkerke kunnen dat nog steeds gratis met De Lijn. Er is wel een verandering gekomen op vlak van de tickets, want waar vroeger het ticket kon worden gevraagd bij het opstappen aan de chauffeur is dit niet meer mogelijk doordat er nieuwe betaalopties zijn gelanceerd door De Lijn.

De chauffeur kan geen tickets meer verkopen of aanmaken en dat zorgt volgens De Lijn voor heel wat voordelen. Geen tickets verkopen op het voertuig betekent stipter rijden en minder cash is een pak veiliger. Bovendien kunnen de chauffeurs zich bij haltes nog meer focussen op een belangrijke taak, iedereen veilig laten op- en afstappen. Inwoners van Middelkerke die een gratis heen- en terugticket op donderdag willen kunnen dat bekomen via een sms-bericht of via de website van De Lijn vanaf 1 juli. Sms ‘MIDDELKERKE MARKT’ naar het nummer 4884 als je aan de halte staat op donderdag.

Je ontvangt dan een sms-ticket terug waarmee je 1 heen- en 1 terugreis kan maken binnen de hierboven vermelde voorwaarden. Dit sms-ticket toon je dan aan de chauffeur bij het opstappen. Voorlopig is het niet mogelijk om vooraan op te stappen, maar je moet bij controle kunnen bewijzen dat je een geldig vervoerbewijs op zak hebt. De telecomoperator rekent wel 0,15 euro aan voor het verzenden van je ticket. Wie een ticket wil bestellen via de website van De Lijn kan dat via: www.delijn.be/middelkerkemarkt. Registreer je eenmalig met naam, voornaam, e-mailadres en telefoonnummer. Kies vervolgens het aantal gratis heen- en terugtickets dat je wil aanschaffen (maximum 10).

Als je op donderdag aan de halte staat, surf je met je smartphone naar www.delijn.be/middelkerkemarkt en activeer je 1 of meerdere tickets door op de knop ‘activeer’ te klikken. Het is enkel mogelijk om op donderdag een aangeschaft ticket te activeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier