Geen ovonde meer, Rijksweg komt zes meter hoger te liggen bij binnenrijden Roeselare

Het plan voor het nieuwe kruispunt met ten noorden Accent Business Park en ten zuiden van de Rijksweg het ziekenhuis AZ Delta. Een nieuwe bypass wordt vanuit de Kwadestraat onder de Rijksweg aangelegd voor de verbinding met AZ Delta. © (GF)
Redactie KW

De plannen voor de poort van Roeselare, aan het nieuwe ziekenhuis AZ Delta, zijn klaar. Er komt geen ovonde, maar wel een brug met daaronder twee kruispunten.

In het najaar van 2017 starten de werken om de verkeersafwikkeling op het kruispunt van de Kwadestraat en de Rijksweg N36 vlotter te laten verlopen. Het nieuwe ziekenhuis AZ Delta en enkele nieuwe KMO-zones zullen de verkeersstromen daar immers nog doen toenemen.

“Uiteindelijk is gekozen voor een ongelijkgronds kruispunt met gelijkgrondse afwikkeling van het verkeer door middel van een verkeerslichtenregeling. Concreet ondergaat de N36 ter hoogte van de Kwadestraat een asverschuiving. De Rijksweg zal ook opgehoogd worden over een afstand van zo’n 800 meter. Dat stelt ons in staat om de Kwadestraat onder de N36 te laten gaan. We gaan onder de Rijksweg een koker aanleggen met een hoogte van 6 meter. De Kwadestraat wordt daar een weg met twee keer twee rijstroken”, zegt schepen Griet Coppé.

“Aan beide zijden van de Rijksweg komen verkeerslichten voor het afwikkelen van het verkeer. Het verkeer op de Rijksweg dat uit de richting Izegem komt, zal net zoals dat nu het geval is vlot kunnen afslaan richting Accent Business Park. Kom je van de Kwadestraat uit de richting van Rumbeke, dan zal je via een nieuwe bypass ofwel de Rijksweg richting Roeselare kunnen nemen, ofwel onder de Rijksweg doorgaan. Op die manier bereik je AZ Delta of kan je de N36 op richting Izegem.”

(VVHR)