Geen kusttram tussen Oostende en Westende door zandophoping

© Belga
Bron: Belga

Tussen Oostende en Westende rijden tot vrijdagmorgen geen kusttrams. Door felle rukwinden aan zee zijn er zandophopingen tussen de tramsporen. Dat meldt De Lijn. Ondertussen worden vervangbussen ingezet.

Felle rukwinden hebben er opnieuw voor gezorgd dat er zand ophoopt op de baan tussen Oostende en Westende. Dat zorgt ook voor hinder voor het tramverkeer. De kusttram rijdt sinds woensdag 14 juli om 18 uur niet meer tussen Oostende en Westende. In de plaats rijden wel vervangbussen. Die bussen stoppen aan de kustbaan, parallel met de tramlijn. Vanaf vrijdag 16 juli rijdt de kusttram opnieuw.

“De wind gaat liggen en dan wordt het zand geruimd. Eens dat is gebeurd, kan de kusttram weer normaal rijden”, zegt een woordvoerder van De Lijn. De eerste tram rijdt vrijdag vanuit Adinkerke. De trams vanuit Oostende zullen ten laatste om 9 uur ook opnieuw rijden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten