Geen doorgaand verkeer tijdens werken in Zandvoordestraat in Oostende

© (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In de wijk Konterdam in Oostende starten vanaf maandag werken aan het wegdek in de drukke Zandvoordestraat. Doorgaand verkeer zal drie weken niet mogelijk zijn.

Vanaf maandag 4 november zal het verkeer dat door de Zandvoordestraat moet, omgeleid worden door wegenwerken. De duur van de werkzaamheden wordt op drie weken geraamd. In de eerste fase wordt het kruispunt Zandvoordestraat-Vanderstichelen-straat opgebroken. De betonstenen worden vervangen door asfalt en er worden enkele betonplaten vernieuwd t.h.v. de Plantijnstraat 195.

In de week van 11 november gaat de tweede fase van start. Dan wordt de toplaag afgefreesd vanaf het kruispunt met de Steenovenstraat tot aan de Vanderstichelen-straat en van de Vanderstichelenstraat tot de Plantijnstraat. Aansluitend wordt een nieuwe laag asfalt aangelegd. De exacte datum van asfalteren ligt nog niet vast, deze hangt af van de weersomstandigheden en de planning van de asfalteur. De aannemer streeft ernaar om de werken zo snel mogelijk te beëindigen.

De Ganzestraat zal tijdelijk afgesloten worden voor alle verkeer. Ter hoogte van de werken geldt ook een parkeerverbod. De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd. Aan de bewoners van de Ganzenstraat wordt gevraagd om tijdens de werkzaamheden de huisvuil- en pmd-zakken en papier en karton op de hoek met de Vanderstichelenstraat te plaatsen.

De bushaltes van De Lijn ter hoogte van de Vanderstichelenstraat en de Nieuwe Dokstraat zullen tijdelijk buiten gebruik zijn. Er wordt een omleiding voorzien via de Plantijnstraat, Zandvoordeschorredijkstraat en Gistelsesteenweg naar het Kennedyrondpunt. Er komt een tijdelijke halte in de Plantijnstraat. Wie normaal gezien de bus neemt aan de Nieuwe Dokstraat, kan tijdens de werkzaamheden terecht aan de halte aan het AZ Damiaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier