Frituur Bossuwé aast op buszone aan station als nieuwe Shop & Go-plaatsen

Group Bossuwé ziet de bufferzone langs de Doornikselaan graag veranderen in nieuwe Shop & Go's. © JVGK
Olaf Verhaeghe

Philippe Honoré, zaakvoerder van frituur Bossuwé aan het station van Kortrijk, richt zich aan de stad Kortrijk om drie nieuwe Shop & Go-parkeerplaatsen te krijgen vlak bij zijn zaak. “De bufferzone wordt amper gebruikt, die plaatsen zouden voor ons meer dan welkom zijn”, zegt hij.

Philippe Honoré van Group Bossuwé vraagt aan de stad Kortrijk drie parkeerplaatsen volgens het Shop & Go-principe aan de Doornikselaan, parallel aan bowling De Max. “Drie weken na de start van de werken aan het station, merken wij dat de verkeerssituatie rond het plein erg verwarrend overkomt“, zegt hij. “Vooral de bussen op en rond het stationsplein en de vernieuwde bus- en bufferzone zorgen voor heel wat vragen.”

Ongebruikt

De zaakvoerder van onder meer frituur Bossuwé en restaurant Vanallier in Aalbeke stelt dat uit gesprekken met De Lijn en de NMBS blijkt dat de bestaande bufferzone door de lijnbussen gebruikt mag worden om gestationeerd te staan en te laden en lossen.

“Zulke Shop & Go’s zouden meer dan welkom zijn, ook voor de treinreizigers”

Maar tot op heden maakt daar bijna niemand gebruik van. Wel logisch, aangezien de huidige situatie nergens vermeld wordt. Enkel bussen die tijdelijk en meestal heel kort in ‘wacht’ staan, komen er. Het overgrote deel van de plaats blijft tijdens en na de diensturen ongebruikt.”

Philippe Honoré is dan ook vragende partij voor drie parkeerplaatsen waar je 30 minuten gratis mag staan. “Zulke Shop & Go’s in het begin van de zone, zouden meer dan welkom zijn. Niet alleen voor onze zaak en klanten, maar evenzeer voor de andere ondernemers rond het stationsplein en de vele reizigers die afgezet of opgehaald worden aan het station“, besluit hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier