Fransen passen grenscontroles aan na dodelijk ongeval: “Fileprobleem E17 moet hierdoor opgelost zijn”

Redactie KW

Na het dodelijk ongeval dat woensdag gebeurde op de E17 in Aalbeke besliste de Franse overheid dat er niet meer aan de grens gecontroleerd wordt, maar iets verderop in Frankrijk. Er komen ook twee aparte stroken: één voor auto’s en één voor vrachtwagens. “Hierdoor moet het fileprobleem op de E17 opgelost zijn”, zegt gouverneur Carl Decaluwé.

“Sinds maandag zijn we met de zaak bezig”, zei gouverneur Decaluwé vanmorgen in ‘Start Je Dag’ op Radio 2 West-Vlaanderen. “Na lang aandringen zullen de Fransen dieper in Frankrijk controleren. Totnogtoe gebeurde dat aan de afrit Neuville-en-Ferrain, maar voortaan zullen de controles aan de volgende afrit plaatsvinden. Ze zullen ook het vrachtverkeer en gewoon verkeer opsplitsen. Zo moet de situatie er veiliger worden. We zullen ook permanent evalueren.”

Gisteren stierf een Franse vrachtwagenchauffeur bij een zwaar ongeval in Aalbeke. Hij merkte de file te laat op en reed in op een andere vrachtwagen. De 38-jarige man overleed ter plekke. Nog vier andere vrachtwagens reden in op de stilstaande colonne.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.