Fileleed door rioleringswerken in de Moeskroenstraat in Rekkem

© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Donderdagochtend begonnen de aangekondigde rioleringswerken in de Moeskroenstraat in Rekkem. Dat ging meteen gepaard met filevorming, waardoor het voor heel wat automobilisten aanschuiven was.

De werken, die in opdracht van Agentschap Wegen en Verkeer worden uitgevoerd, waren al een tijdje aangekondigd. Op twee plaatsen in de Moeskroenstraat worden proefsleuven voor rioleringswerken gegraven. Om de werken veilig te laten verlopen en ook de Moeskroenstraat niet te hoeven afsluiten, werden werflichten ter hoogte van het restaurant Au Beau Jardin geplaatst.

Binnen de kortste keren was het voor automobilisten aanschuiven, met een file die tot aan het rondpunt met de N32 liep. Het wordt voor iedereen nog wat tanden bijten, zo blijkt. “We hebben een vergunning aangevraagd tot en met 22 januari“, klinkt het bij Floor Ketels, werkzaam bij de bouwonderneming Verfaillie-Leroy die de werken uitvoert. “Er is geen opdracht gekomen van AWV om die vergunning te verlengen, dus wat ons betreft wordt de werf opgedoekt op die dag.”

Wie van en naar Rekkem, Lauwe of Moeskroen moet, kiest het best een alternatieve route. Een omweg via Wevelgem of via het Franse Halluin kan wat fileleed vermijden.

Fileleed door rioleringswerken in de Moeskroenstraat in Rekkem
© CLL

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier