File op E40 richting kust door goed weer

© BELGA
Redactie KW

Op het hoogtepunt, rond 12 uur, stond er ongeveer 110 kilometer file op de Vlaamse wegen.

Ook bij de NMBS was er een toeloop naar de kust te merken. Er werden daarom extra treinen ingelegd.

“Het is vandaag de laatste zonnige dag en veel dagjesmensen willen daar nog van profiteren”, zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. Rond 10 uur ontstonden er daarom heel wat files richting de kust. Vooral op de ring rond Antwerpen, Brussel en Gent was er een lange wachttijd van ongeveer een uur door accordeonfiles. De situatie is ondertussen al verbeterd, maar wie nu langs de ring rond Gent rijdt, kan nog rekenen op een wachttijd van ongeveer 45 minuten.

Volgens Beeckman is de situatie momenteel stabiel en zal het aantal files snel afnemen. “Mensen die nu nog naar de kust vertrekken moeten niet al te veel drukte meer verwachten”, zegt Beeckman. Hij raadt wel aan dat wie vanuit Brussel opweg is naar Knokke best de E34 vermijdt en in plaats daarvan via Brugge rijdt.

Ook de NMBS kreeg te kampen met een toeloop naar de kust. Daarom werden er vrijdagvoormiddag twee extra treinen naar Oostende ingelegd en werden vier treinen vanuit Brussel, die normaal hun eindstation hebben in Brugge, verlengd tot in Blankenberge, zo zegt woordvoerster Frieke Neyrinck.

Om de terugtocht van de dagjestoeristen op te vangen, laat de NMBS drie treinen die normaal vanuit Brugge naar Brussel sporen, al vertrekken vanuit Blankenberge. Daarnaast is de NMBS erop voorbereid om nog extra treinen in te zetten vanuit Oostende als dat nodig blijkt.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier