Fietsverbinding tussen Machelen en Deinze heraangelegd

Schepen Delaere en schepen Van Thuyne aan de heraangelegde fietsverbinding. © gf
Redactie KW

De gemeente Zulte zet in op verbindingswegen voor zwakke weggebruikers naar omliggende steden en gemeenten. Hiermee wil de gemeente verplaatsingen voor fietsers en voetgangers zo optimaal mogelijk maken. Recent werd de verbinding tussen Machelen en Deinze, ter hoogte van de Grammenebrug, aangepakt.

Schepen van openbare werken Sophie Delaere: “De verbinding lag er niet goed bij. Een nieuwe asfaltlaag zorgt er voor dat fietsers nu op een goede en comfortabele manier van of op de brug kunnen rijden.” De aanleg op het grondgebied van Machelen zorgt voor een aangename fietsverbinding tussen Grammene en Deinze.

Veilig fietsen

Het gemeentebestuur van Zulte en het stadsbestuur van Deinze zitten ook op dezelfde golflengte voor de heraanleg van de Brugstraat. Samen maken ze een ontwerp op voor de aanleg van het fietspad. Dit ontwerp wordt in de eerstkomende weken voorgelegd aan de eigenaar van de weg, namelijk De Vlaamse Waterweg. Op die manier komen gemeente en stad gezamenlijk tot een project die voor beide gemeente een meerwaarde betekent. Schepen Sophie Delaere (Zulte) en schepen Bart Van Thuyne (Deinze) zijn het eens: “Samen gaan we voor een goede en veilige fietsinfrastructuur.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.