https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Fietspaden Brugsesteenweg in het nieuw

“Het was voor onze stad zeer belangrijk om de jeugd op 1 september op een veilige manier naar school te laten fietsen”, zegt schepen van Mobiliteit Gino Dumon. © LIN
Redactie KW

In de aanloop naar 1 september drong het stadsbestuur bij het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer aan om de fietspaden langs de Brugsesteenweg, tussen de Zeeweg en Zerkegem aan te pakken. De fietspaden lagen er al jaren in slechte toestand bij. Intussen zijn de werken gerealiseerd en zijn de paden veilig om door de fietsers bereden te worden.

“Het was voor onze stad zeer belangrijk om de jeugd op 1 september op een veilige manier naar school te laten fietsen”, zegt schepen van Mobiliteit Gino Dumon. De werken kosten 101.604 euro, een investering van Vlaanderen. “We wilden niet meer wachten tot de start van de heraanleg van de Brugsesteenweg, die in de periode 2025-2026 zal plaatsvinden. Samen met de gemeente Jabbeke en het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer wordt deze belangrijke weg gerenoveerd, met nieuwe rioleringen, nutsleidingen en wegdek. Ook komt er dan een groene fietsboulevard van twee meter breed”, meldt burgemeester Anthony Dumarey.

Op de foto zien we schepen Gino Dumon, burgemeester Anthony Dumarey en schepen Romina Vanhooren bij het gerenoveerde fietspad. (foto LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten