Fietspad tussen Assebroek en Sint-Michiels staat volledig in teken van veiligheid

Een delegatie van het stadsbestuur fietste de paden dinsdag in. © WK
Redactie KW

Ten Briele heeft officieel sinds dinsdag nieuwe fietspaden die voor een vlotte en veilige fietsverbinding zorgen tussen Sint-Michiels en Assebroek.

De fietspaden aan weerszijden van de straat Ten Briele werden aangelegd in rode asfalt. Om het veiligheidsgevoel van de fietsers nog te vergroten, is tussen de fietspaden en de rijweg een visuele scheidingslijn gecreëerd met betonblokken.

De realisatie moet voor veiliger woon-werkverkeer zorgen. “Ten Briele vormt een belangrijke fietsverbinding tussen Assebroek en Sint-Michiels. Veel werknemers uit de buurt komen er dagelijks met de fiets naar het werk, maar ook de schoolgaande jeugd komt hier dagelijks voorbij. In combinatie met het zware vrachtverkeer in de bedrijvenzone, was de aanleg van veilige fietsvoorzieningen daarom levensnoodzakelijk”, aldus de Brugse schepen van Mobiliteit Annick Lambrecht (SP.A).

Publieke fietspomp

Ter hoogte van de spoorwegtunnel werd extra signalisatie aangebracht en in de tunnel zelf een okerkleurige fietssuggestiestrook. Ook werd op het kruispunt met de Vaartdijkstraat recent een publieke fietspomp geïnstalleerd. De kostprijs van de werkzaamheden, die in april dit jaar van start gingen, bedroeg in totaal zo’n 305.000 euro.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.