Fietsoversteek in Meulebeke eerste project binnen MIA

© (Foto LB)
Redactie KW

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters lanceerde enkele maanden geleden het MIA-verhaal, wat staat voor Mobiliteit, Innovatief Aanpakken, waarbij gefocust wordt op eenvoudige procesaanpak, versnelde output, inspraak en bottom-up benadering.

“Onze nieuwe, ambitieuze bestuurlijke aanpak om versneld werk te maken van meer verkeersveiligheid door minder regels, meer efficiëntie en betere samenwerking”, vat Peeters kort samen. “Met MIA wil ik voor een echte trendbreuk zorgen. Nu duren kleine infrastructuurwerken veel te lang en dat kost mensenlevens. Deze nieuwe bestuurlijke aanpak is nodig in het belang van de verkeersveiligheid.”

In de provincies West-Vlaanderen en Limburg worden twee proeftuinen opgericht om met de MIA-aanpak van start te gaan. Een ervan is de N399 kruispunt Baronielaan in Meulebeke, waar er experimenten met laagdrempelige raamovereenkomsten opgezet worden, waarbij lokale wegenbouwers en studiebureaus ook opgeleid en begeleid worden. Op basis van een conceptoplossing werken zij samen een uitvoeringsvoorstel uit, dat na goedkeuring meteen wordt gerealiseerd.

Het Agentschap Wegen en Verkeer is maandag begonnen met de aanleg van een veilige fietsoversteek aan het kruispunt van de Baronielaan met de Ingelmunstersteenweg. Het wordt zo veiliger voor alle weggebruikers. De werken zouden tegen dit weekend klaar zijn. (SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier