Zeven nieuwe fietsstraten brengen totaal op dertien

Fietsambtenaar Kevin Jonckheere, mobiliteitsambtenaar Joyce David en schepen Björn Anseeuw in de fietsstraat in de Leffingestraat.© GLO
Fietsambtenaar Kevin Jonckheere, mobiliteitsambtenaar Joyce David en schepen Björn Anseeuw in de fietsstraat in de Leffingestraat.© GLO
Gillian Lowyck

Oostende telt voortaan zeven nieuwe fietsstraten. Het totaal staat zo op dertien fietsstraten in Oostende en dat aantal wordt in de toekomst nog uitgebreid.

In een fietsstraat mogen fietsers de volledige breedte van de rijbaan innemen. Auto’s mogen maximum dertig km per uur rijden – dit geldt voor alle weggebruikers – en mogen fietsers niet inhalen. De auto is er dus te gast .

Extra grondsignalisatie

De fietsstraten worden ook altijd goed aangeduid: “De regels van de fietsstraten zijn niet altijd voldoende gekend door fietsers en automobilisten”, zegt mobiliteitsschepen Björn Anseeuw (N-VA). “Daarom voorzien we ook de bestaande fietsstraten van extra grondsignalisatie en educatieve onderborden. De veiligheid en het comfort van de fietser staan voorop in ons fietsbeleid.”

De nieuwe fietsstraten werden nu vooral gekozen in functie van schoolroutes. De nieuwe fietsstraten bevinden zich in de Euphrosina Beernaertstraat, de Leffingestraat, de Christinastraat (van de Vindictivelaan tot de Ooststraat), de Spoorwegstraat, de Rozenlaan, de Lijsterbeslaan en de Oude Molenstraat.

In de toekomst zullen er nog meer straten worden ingericht als fietsstraat.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten