Werkgroep Fiets organiseert speciale fietsactie in Heuvelland

Schepen van Fiets Dirk Baekelandt, en Bert Desmet (Werkgroep Fiets) tijdens de actie op het fietspad Loker - De Klijte.© foto EF
Schepen van Fiets Dirk Baekelandt, en Bert Desmet (Werkgroep Fiets) tijdens de actie op het fietspad Loker - De Klijte.© foto EF
Redactie KW

Zaterdag vond een fietsactie plaats in Heuvelland. Een mooi idee en actie die uitgewerkt werd door de Werkgroep Fiets.

“Op een vijftigtal locaties werden door de gemeente borden uitgehangen om hoffelijkheid te vragen van auto’s en van fietsers. Zo is er aandacht om niet op het fietspad te parkeren, uit te kijken voor de blinde hoek en aandacht voor het gebruik van fietspaden”, aldus schepen van Fiets Dirk Baekelandt.

“Met de werkgroep zijn we bezig met fietspaden en infrastructuur, maar een fietsbeleid voeren gaat nog veel verder. Vandaag stonden we opgesteld op een aantal fietspaden om de fietsers een applaus en een kleine attentie te geven omdat ze voorbeeldig het fietspad gebruiken. Dat viel zeker in de smaak van de vele passanten. Het gure weer zorgde ervoor dat er geen massa’s toeristen op pad waren, maar iedereen reageerde opgetogen”, aldus de schepen.

Voor de fietsers die het fietspad niet gebruikten, stond even verder wel de politie opgesteld om te verbaliseren. “Want ook dat moet voor iedereen duidelijk zijn. Als we goede fietspaden aanleggen, moeten ze wel degelijk ook gebruikt worden. Wie dus de komende dagen op pad gaat in Heuvelland kunnen we maar 1 tip geven: neem de fiets van stal en geniet van de vele fietswegen en het landschap!”

(E.F.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.