https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vierde fietsstraat in Oudenburg in de maak

Schepenen Gino Dumon, Romina Vanhooren, Stijn Jonckheere en burgemeester Anthony Dumarey tonen waar de nieuwe fietsstraat komt. (foto LIN)
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Oudenburg legt deze zomer nog een fietsstraat aan. Dat wordt al de vierde na de Groenedijkstraat, Oude Gistelseweg en Noordstraat. En in het centrum, Mariastraat en Sint-Pietersstraat is ook al een fietszone.

“De nieuwe fietsstraat komt op een stuk Cottemweg, gelegen tussen de Stationsstraat en de rotonde ter hoogte van de Abdijlaan en de Lindelaan, en een deel van de Zomerweg, aansluitend op de Cottemweg”, licht schepen van Mobiliteit Gino Dumon toe.

“De Cottemweg en de Zomerweg hebben niet alleen een landelijk karakter maar zijn belangrijke doorgangswegen voor landbouwvoertuigen. Het gaat om relatief smalle straten, waardoor er weinig plaats is voor het inhalen van fietsers. Om de verkeersveiligheid voor de vele fietsers te verhogen wordt deze zone omgevormd tot fietszone.”

“Tegelijk wordt tegemoet gekomen aan de vraag van de omwonenden om de verkeerssituatie in de betrokken straten veiliger te maken. De beperking van de maximum toegelaten snelheid zorgt tevens voor minder overlast en meer rust voor de bewoners, wat de kwaliteit van wonen enkel ten goede kan komen. De afgelopen weken deden we verschillende snelheidsmetingen, die de nood aan deze ingreep aantoonden”, vult burgemeester Anthony Dumarey aan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten