Veiliger fietsen dankzij aangepaste oversteekplaatsen in Blankenberge

© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Op maandag 22 november startte het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op het kruispunt van de Kerkstraat met de Zeebruggelaan in Blankenberge met enkele aanpassingswerken om de verkeersveiligheid te verhogen, in het bijzonder voor fietsers.

Fietsers krijgen ter hoogte van de verkeerslichten een fietsopstelstrook vóór de automobilisten. Daarvoor brengt AWV het zebrapad wat naar achter. Ook wordt de verkeerssturing op het kruispunt aangepast voor een conflictvrije regeling, en komen er drukknoppen voor fietsers.

De Bernard Vandammestraat krijgt een gelijkaardige opstelstrook voor fietsers die uit richting Blankenberge de Kerkstraat kruisen. De werken brengen beperkte hinder met zich mee.

Goed te zien

“Een dergelijke fietsopstelstrook laat fietsers toe zich op te stellen vóór het stilstaand verkeer, in functie van hun bestemming. Omdat ze als eerste vertrekken bij groen licht, zijn ze optimaal zichtbaar voor achterliggende automobilisten en vermijden we dodehoekongevallen.”

“Deze ingreep verhoogt de verkeersveiligheid op één van onze drukste kruispunten aanzienlijk”, zegt schepen voor Mobiliteit en Verkeer Patrick De Klerck (Open VLD). Vanaf 29 november komt het kruispunt Kerkstraat met de Schaapstraat en de Ruiterstraat aan de beurt. Ook hier komen opstelstroken zodat fietsers de Kerkstraat veilig kunnen oversteken.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier