Veilig met de fiets van Brugge naar Zeebrugge dankzij ‘Strandfietsroute’

Redactie KW

Goed nieuws voor wie met de fiets naar het strand van Zeebrugge wil: Brugge is met de Strandfietsroute een nieuwe recreatieve route rijker.

Een route van 14 kilometer met zoveel mogelijk comfortabele fietspaden en zo min mogelijk conflicten met wagens: dat was het opzet van de strandfietsroute.

Uitnodiging

“Zeker met de aanleg van de A11 was het beeld ontstaan dat een veilige fietsroute tussen Brugge en Zeebrugge niet mogelijk was. Dat klopt evenwel niet”, zegt Geert Demeyere van de Fietsersbond. “Akkoord, het was wat zoeken. Daarom tekende onze vrijwilliger Xavier een aangename route uit die je langs onbekende fietspaden naar Zeebrugge strand voeren en terug .”

Als fietser geraak je zo comfortabel van Brugge naar Zeebrugge en terug. “Laat het een uitnodiging zijn om deze zomer massaal naar het strand van Zeebrugge te trekken mét de fiets”, glimlacht burgemeester Dirk De fauw. De komende dagen worden de laatste borden geplaatst. De start van de route is aan de Krakeleweg , waar ter hoogte van de oude spoorwegbedding het eerste bord staat. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier