Stad Izegem beloont 150ste Blue Bike-gebruiker met Izegemse Kadobonnen

Schepen Caroline Maertens overhandigde de Izegemse Kadobonnen aan winnares Liri-Dona. Rechts zie je en Stefanie Vynckier en Siska Vanhooren van de mobiliteitsdienst van de stad. © Frank Meurisse

De 27-jarige Liri-Dona uit Hooglede is de 150ste unieke Blue Bike-gebruiker in Izegem. Ze kon haar vreugde niet verbergen toen ze door het stadsbestuur getrakteerd werd op een aantal Izegemse Kadobonnen.

Een delegatie van het Izegemse stadsbestuur stond Liri-Dona uit Hooglede op te wachten aan de stalling van de Blue Bikes aan het station. Ze is namelijk de 150ste unieke gebruiker van het deelfietsensysteem.

Eigen fiets gestolen

“Ik rij met mijn eigen fiets vanuit Hooglede naar het station in Roeselare en neem daar de trein naar Izegem waar ik werk. Aan het station doe ik dan een beroep op de Blue Bikes om naar mijn werk te rijden”, legt ze uit. “Vroeger had ik hier in Izegem ook een eigen fiets staan, maar die werd na een tijdje gestolen.”

Met de Blue Bikes loopt ze dat risico niet meer. “Bovendien valt het mee van prijs: 1,15 euro per 24 uur. Je zou de fiets zowaar kunnen gebruiken om mee uit te gaan ook”, lacht ze. De Izegemse Kadobonnen die ze kreeg, zal ze naar eigen zeggen goed besteden.

Al 150 unieke gebruikers

Het systeem van Blue Bikes zit in de lift in Izegem. “Het project ging in 2019 van start”, zegt mobiliteitsschepen Caroline Maertens. “We noteerden toen 730 ritten. In 2020 liep het gebruik al op tot bijna 927 ritten en 99 unieke gebruikers. Nu zitten we al aan 150 unieke gebruikers. De stijging blijft aanhouden.”

Het systeem van de Blue Bikes is heel populair onder meer omdat je de blauwe fietsen ook in andere steden kan ontlenen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.