Oplossing voor fietssnelweg F35 tussen Zarren en Diksmuide in de maak

Provincieraadslid Herman Lodewyckx.© MVO
Provincieraadslid Herman Lodewyckx.© MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Er is een doorbraak op komst voor de aanleg van een fietssnelweg tussen Zarren in Diksmuide op het grondgebeid van deelgemeente Esen. Dat heeft gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe geantwoord op een mondelinge vraag van provincieraadslid Herman Lodewyckx.

“Er is een doorbraak op komst! Er is (eindelijk) een compromis bereikt met de betrokken partijen: NMBS/Infrabel, Agentschap Natuur en Bos, Vlaamse Milieumaatschappij, polderbestuur,… Er is een tripartite samenwerkingsovereenkomst tussen stad Diksmuide, de provincie en Infrabel waarbij financiële afspraken en planning en oplijsting van de grondverwerving worden gemaakt”, stelt Vanlerberghe.

“Daarbij wordt de Hooiweg niet afgesloten en kan 90% van het fietstraject gerealiseerd worden zonder menging met autoverkeer. De stad Diksmuide zal als trekker van het dossier dan ook een studieproject opstarten. Een eerste ontwerp wordt nog dit jaar voorzien.”

Herman Lodewyckx (Groen), die al jaren ijvert voor een efficiënter fietsbeleid en stelt dat veilig kunnen fietsen geen luxe is maar een basisrecht, reageert: “Dat is uiteraard goed nieuws voor de vele fietsers die momenteel langs de N35 naar school of werk rijden en soms risico’s lopen door het zwaar verkeer langs deze weg. Hopelijk gaat het dossier nu vlot vooruit.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.