Nieuw verkeersbord in Kortrijk vermijdt nodeloos wachten voor fietsers

Schepen Axel Weydts bij het kruispunt thv Astridpark waar fietsers voortaan rechtsaf mogen bij rood licht.© (Foto Kortrijk)
Schepen Axel Weydts bij het kruispunt thv Astridpark waar fietsers voortaan rechtsaf mogen bij rood licht.© (Foto Kortrijk)
Redactie KW

Vaak staan fietsers nodeloos te wachten tot het licht op groen springt om rechtsaf te slaan. Dankzij de plaatsing van onderstaand verkeersbord (B22) op verschillende kruispunten in Kortrijk zullen fietsers binnenkort ongehinderd rechtsaf kunnen slaan terwijl het verkeerlicht nog op rood staat.

Samen met het Vlaams Gewest, de politie en De Lijn werden verschillende kruispunten overlopen en geselecteerd. “Kortrijk was al jaren vragende partij om dit principe toe te passen op een aantal kruispunten in de stad. We zijn dan ook heel erg blij dat het Vlaams Gewest daar nu in meegaat”, vertelt schepen van mobiliteit Axel Weydts.

Binnenkort zullen fietsers door de vernieuwing niet meer overbodig moeten wachten terwijl ze op een correcte en veilige manier rechtsaf kunnen slaan.

Het verkeersbord B22 wordt nog dit voorjaar op 14 kruispunten in Kortrijk geplaatst. In totaal zullen fietsers op 23 plaatsen rechtsaf mogen slaan wanneer het licht nog op rood staat voor de automobilisten.

(FM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.