Louisweg wordt fietsstraat

Redactie KW

Nieuwpoort streeft ernaar om het mobiliteitsgeluk van inwoners te maximaliseren en stelt duurzame mobiliteit voorop. De stad maakt daarom werk van een fietsvriendelijke omgeving, waar de wagen ook nog welkom is. Om het comfort van de fietsers te verhogen, werd de Louisweg omgevormd tot fietsstraat.

In een fietsstraat mogen fietsers de volledige breedte van het rijvak van de richting waarin ze fietsen benutten. Gemotoriseerde voertuigen mogen fietsers niet inhalen en voor alle weggebruikers geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Het begin en einde van een fietsstraat wordt aangeduid met blauwe aanwijzingsborden en een logo op het wegdek. Deze wegmarkering wordt in de nabije toekomst op het wegdek geschilderd.

Burgemeester Geert Vanden Broucke ziet de nieuwe fietsstraat als een echte meerwaarde: “Steeds meer fietsers ontdekken Nieuwpoort. Daarom is het belangrijk dat zij op een veilige en aangename manier onze stad kunnen ontdekken. In deze nieuwe fietsstraat is de fietser beter zichtbaar en wordt deze niet ingehaald door auto’s. Dit verhoogt de veiligheid van de fietser én van de verkeerssituatie.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.