Lendelede pakt uit met fietszone

Het college van burgemeester en schepenen bij de nieuwe verkeersborden die worden geplaatst om de fietszone aan te duiden© JC
Het college van burgemeester en schepenen bij de nieuwe verkeersborden die worden geplaatst om de fietszone aan te duiden© JC
Redactie KW

Lendelede werkt aan een fietsveilig centrum. De gemeente vindt de verkeersveiligheid en in het bijzonder de veiligheid van de zwakke weggebruiker heel belangrijk. In dit kader werden recent de voorrangsregels in verschillende straten gewijzigd om minder conflictpunten te hebben.

Om dit verder te verbeteren komen er twee nieuwe verkeerselementen in het straatbeeld. Voor 1 september 2021 wordt een fietszone geïnstalleerd en wordt de zone 30 uitgebreid. Concreet kan je het zo stellen dat je de fietszone inrijdt zodra je het centrum van Lendelede nadert. Meer specifiek worden in volgende straten de fietszone ingevoerd: Heulsestraat, Dorpsplein, Winkelsestraat, A.Dassonvillestraat, Izegemsestraat, Kasteelstraat, Rozebeeksestraat, Sint Jozefsstraat en Nieuwstraat.

De weggebruikers worden hierdoor op de hoogte gebracht door middel van een zonebord met daarin de afbeelding van het bord F111 (begin fietsstraat) en het zonebord met daarin de afbeelding van het bord F113 (einde fietsstraat).

Het was de gemeente Lendelede die opdracht gaf aan de intercommunale Leiedal om een fiets- en circulatieplan op te maken voor het centrum van Lendelede.

(JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier