Jaagpad langs kanaal in Ingelmunster krijgt aangepaste verharding

Het jaagpad wordt een rustige plek voor fietsers en voetgangers.© Patrick Depypere
Het jaagpad wordt een rustige plek voor fietsers en voetgangers.© Patrick Depypere
Patrick Depypere

Nu de werken aan de Brigandsbrug in Ingelmunster achter de rug zijn, krijgt het jaagpad tussen de brug en de Nijverheidstraat een aangepaste verharding. Zo is het pad optimaal toegankelijk voor fietsers en wandelaars. Gemotoriseerd verkeer is er verboden.

Tijdens het participatieproject over het nieuwe park aan het water, eind november vorig jaar, konden inwoners onder andere hun feedback geven over het stuk jaagpad tussen de Brigandsbrug en de Nijverheidstraat. Meer dan 95% van de deelnemers gaf aan het een goed idee te vinden om deze zone autovrij te maken.

Enkel voor voetgangers en fietsers

Daarom krijgen enkel voetgangers en wandelaars er nog doorgang. Vissers kunnen op dit stuk van het pad niet met hun wagen tot bij hun visplaats rijden, met de fiets of te voet kan dit uiteraard wel.

Tijdens de bouwwerken van de Brigandsbrug kreeg een gedeelte van het jaagpad op de linkeroever een brede asfaltverharding voor het werfverkeer. Nu de brug is afgewerkt, kan het asfalt verwijderd worden. Om het comfort van fietsers en voetgangers te verhogen, komt er een waterdoorlatend pad in een halfverharding, zoals Wandel op de Mandel richting Izegem.

Mooie en rustige omgeving

“Door de heraanleg van het jaagpad aan de linkeroever maken we van beide jaagpaden langs het kanaal een mooie en rustige omgeving om te wandelen en te fietsen”, aldus burgemeester Kurt Windels. “Voor de verdere herinrichting van de uitgestrekte groene omgeving rond het kanaal stellen we een landschapsarchitect aan.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.