Groen wil fietszones in stadscentrum van Roeselare en deelgemeentes

© (Foto SB)
© (Foto SB)
Redactie KW

Groen Roeselare stelt voor om zowel in het centrum van Roeselare als in de deelgemeenten fietszones te maken.

Dat zijn aaneengesloten netwerken van fietsstraten. In deze straten heeft de fietser absolute voorrang. Zo mogen fietsers bv niet ingehaald worden door auto’s. Dit zorgt voor een veilige zones voor de zwakste weggebruiker, maar zorgt er tegelijk voor dat de stad bereikbaar blijft. “Ons voorstel was om in elk geval fietszones te maken in de onmiddellijke nabijheid van onze lagere en middelbare scholen. Vele grote en kleine steden gingen ons trouwens voor. Denk aan Izegem en Kortrijk, maar ook Diest, Leuven”, aldus de Groen-fractie.

“Op de gemeenteraad van 21 september stond het voorstel om fietszones in te voeren op de agenda van de gemeenteraad. De meerderheid (CD&V, SPa en Open VLD) heeft dit voorstel echter verworpen. Wij hopen tijdelijk. Belangrijkste argument was dat Roeselare en de Roeselarenaar hier niet klaar voor is, dat er geen draagvlak voor was.”

Groen geeft de moed niet op en startte ondertussen een openbare petitie. Daarin wil men de meerderheid aantonen dat het tegendeel waar is. “Voorlopig ondertekenden 568 inwoners onze online petitie voor grote fietszones. We hadden in november al de petitie willen afgeven aan de bevoegde schepen, maar ook hier was Corona de spelbreker. We plannen dit zeker in het begin van 2021 te doen”, besluit Eddy Demeersseman.

(SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.