Groen Menen hoopt op inspraak in nieuw mobiliteitsplan

Leden van Groen Menen fietsten zondagmiddag doorheen de straten van de stad op zoek naar onveilige plaatsen voor fietsers. Ze hopen daarmee door te wegen op het nieuwe mobiliteitsplan van de meerderheid.

© CB
© CB

Stad Menen werkt volop aan een nieuw mobiliteitsplan met nieuwe duurzame mobiliteitsvormen, een slim parkeerbeleid en waarbij verkeerscirculaties herbekeken worden.

Oppositiepartij Groen hoopt dat er bij de uitwerking van dat plan ook veel aandacht besteed wordt aan de fietser. “Zowel startende als ervaren fietsers verdienen extra aandacht, zodat ook zij zich veilig kunnen bewegen in het verkeer”, zegt Groen-voorzitter Marieke Uleyn. “Vandaag fietsen we zelf in kleine groepjes door Menen, Lauwe en Rekkem om probleemsituaties aan de lijve te ondervinden.”

Digitaal platform

Naar aanleiding van het nieuwe mobiliteitsplan konden de inwoners van Menen reeds via een digitaal platform knelpunten en voorstellen doorgeven. “Zo zijn al heel wat knelpunten opgelijst, maar we zijn ervan overtuigd dat via het digitale platform teveel mensen niet gehoord werden.”, zegt Karolien Poot.

“Daarom fietsen we nu zelf rond om te kijken of we nog extra plaatsen aan die lijst kunnen toevoegen. Ook verkeersknooppunten die we echt aangepakt willen zien, zullen we nog eens extra onder de aandacht brengen. We willen onze ideeën doorgeven en oplossingen aanreiken. We hopen dat die worden meegenomen in het plan dat op tafel ligt.”

Groen wil via deze actie voor meer fietsveiligheid geen kritiek uiten, maar wel aanvullend en opbouwend werken. “Het nieuwe mobiliteitsplan bepaalt onze toekomst, en dus is een integrale en weldoordachte aanpak noodzakelijk. Er zijn tal van goede voorbeelden in andere steden, maar het volstaat niet om die zomaar te kopiëren. Wat bij de buren in Kortrijk werkt, werkt misschien niet in Menen.”

(CBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.