Groen Beernem wil deelnemen aan Testkaravaan

Gemeenteraadslid Roos Lambrecht (Groen). (foto Regi)
Redactie KW

Groen Beernem wil graag de Testkaravaan naar Beernem halen om inwoners zo te stimuleren om meer de fiets te nemen. Burgemeester Jos Sypré is het idee alvast genegen.

Zo’n acht jaar geleden trok de provincie West-Vlaanderen voor het eerst naar bedrijven onder het motto: De Testkaravaan komt eraan. “Vanaf 2017 breidde de provincie haar campagne uit naar de inwoners van verschillende gemeenten”, zegt gemeenteraadslid Roos Lambrecht (Groen). Met deze actie wil men mensen laten kennismaken met de elektrische fiets, de speedpedelec of elektrische bakfiets als veelzijdige vervoersoplossing. De testkaravaan bestaat uit 20 elektrische fietsen, 15 speedpedelecs en vijf elektrische bakfietsen. Inwoners kunnen die dan twee weken lang uittesten.

Fietsvriendelijke gemeente

“Zou het niet goed zijn dat Beernem zich ook inschrijft om mee te doen aan de Testkaravaan? Zo krijgen we wellicht nog meer inwoners op de fiets”, aldus Roos. “Dit initiatief sluit ook naadloos aan bij een van de doelstellingen van het meerjarenplan, namelijk dat Beernem een fietsvriendelijke gemeente wil worden.”

Burgemeester Jos Sypré vond dit een goed idee. Hij beloofde dat Beernem volgend jaar kandidaat is om mee te doen aan de Testkaravaan zodat ook de Beernemnaars die nog niet overtuigd zijn van het nut van elektrisch fietsen de kans krijgen om dit eens uit te testen en misschien daardoor hun mening herzien. (Regi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.