Gebruik deelfietsen Blue-bikes in Izegem zit in de lift

© gf
© gf
Redactie KW

Het deelfietssysteem Bluebikes is het afgelopen jaar opvallend meer gebruikt. “Opmerkelijk is dat er 30 inwoners op regelmatige basis gebruik maken van de Blue-bikes. Zij vertegenwoordigen maar liefst 406 van de in totaal 927 Blue-bikeritten”, zegt schepen van Mobiliteit Caroline Maertens.

Ondanks het onzekere jaar blijven mensen de weg vinden naar de deelfietsen van Blue-bike aan het Izegems treinstation. Het aantal ritten in Izegem is het afgelopen jaar met maar liefst 27 procent gestegen. “Dat is opvallend, aangezien er nationaal een daling wordt vastgesteld van 37 procent”, vertelt schepen van Mobiliteit Caroline Maertens. “Die daling is vermoedelijk een gevolg van de coronamaatregelen en het verplichte thuiswerk. Ook in Izegem merkten we een daling tijdens bepaalde periodes.”

De Izegemnaren die gebruik maken van het Blue-bikesysteem ontlenen hun fiets het vaakst in de stations van Brugge, Izegem en Kortrijk. De fietsen aan het Izegems station worden het meest uitgeleend door de eigen inwoners, gevolgd door inwoners van Gent en Brugge. Een vierde van de fietsen wordt uitgeleend voor een periode tussen de 9 en 12 uur.

30 regelmatige gebruikers

Het Blue-bikesysteem kan op een aantal enthousiaste gebruikers rekenen. “Opmerkelijk is dat er 30 inwoners op regelmatige basis gebruik maken van de Blue-bikes. Zij vertegenwoordigen maar liefst 406 van de in totaal 927 Blue-bikeritten”, zegt schepen Maertens.

Je vindt de blauwe stadsfietsen van Blue-bike in heel België, aan meer dan 65 trein-, tram- en busstations. De Izegemse Blue-bikes staan gestald aan de voorkant van het treinstation. Om gebruik te maken van het systeem, koop je vooraf een Blue-bikekaart. “Met een lidmaatschap van slechts 12 euro per jaar kan je op alle locaties een fiets ontlenen aan een voordelig tarief, ook buiten Izegem. Je betaalt op de meeste locaties slechts 1,15 euro per rit van maximaal 24 uur”, besluit schepen Maertens. (vadu)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.